7 sep. 2012

Yrkeslivet

Nu måste vi reda ut det här... Varenda dag postar ni tjatiga photobooth-bilder på er tillsammans, jobbar ni ihop också?? 

Kul att Du frågar! JA! Vi jobbar med reklam.

Det låter ju "hippt å trendigt". Berätta mer!

Vi gick båda på Berghs reklamlinje precis som andra kändizar typ niotillfemBrita Zackari och  han som gjorde kungamynten! Den är 2-årig och skitdyr! För oss enklare människor görs den möjlig tack vare CSN.

Aja men vad gööör ni egentligen då?
I det stora hela: Sanna är Art Director och ansvarar för formgivning, Frida är Copywriter och ansvarar för text. Man kallas då för "kreativt team" och jobbar med att ta fram olika idéer för företag, som man sedan "gör ut". Det kan vara alltifrån en app, en tävling, en banner, ett event på stan eller en ny produkt (typ kalles banan). Allt är alltså inte tv eller det du vägrar få i din brevlåda.

Vad är det bästa med reklambranschen?
På alla reklambyråer är det gratis frukost?!?!!?! And if you want, it is easy to go and work abroad!

Vad är sämst?
Alla dessa gubbar, dudes, killar, snubbar. Det fullkomligt kryllar av sköna grabbar i styrelserum, som creative directors, regissörer och fotografer. Men i receptionen är det alltid en tjej.... Trökigt värre är också hur nästan alla reklamlösningar bygger på stereotyper (t ex alltid vit mamma i tvättmedelsreklam) för att man snabbt ska förstå sammanhang och se produkten. Skulle man "krångla till det" med en svart pappa skulle det ju sticka ut och alltså ta längre tid att ta in. Vilket e sjukt! Men det är därför vi e här "to make a change".

Ok ja det suger ju. Vilka brands jobbar ni med då?
Vår byrå heter Family Business och vi jobbar nästan bara me sprit :(( :)) mest me den goa kokosrommen MALIBU Köp Drick Köp Drick



vad fan händer på bilden?
här är vår nya kampanj för Absolut Vodka, den heter UNIQUE!!!! Eller, det är byrån som gjort, personerna på bilden har inget med kampanjen att göra... heheeheehe

Drömkunder?
Marabou, typ VING, Cloetta, H&M trend, NASA, något med ost, Världsnaturfonden, Eriks såser.

Vad gör ni just nu?
Vi tar en kopp kaffe å njuter med vår originalare Andy Chong! Kram på er!!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar