18 juli 2012

E-HANDEL M.M!

De senaste dagarna har bara varit regn, hagel, åska och diverse jävulskaper. Vilket osökt leder mig till att spendera tid på www - och där även handla saker..... Vilket ju är väldigt trevligt, speciellt om man som jag älskar att få paket!!!! Och för er som missat ebay - missa inte ebay! Där finns allt i hela världen - vilket såklart kan bli övermäktigt och gör att det kan kännas svårt. Men det är Inte Alls, så jag tänkte berätta hur denna shoppande master gör. 


Oftast går det till såhär: jag knallar in på topshop, hittar en gölli tröja som de ska ha 799 för. Det här är ju katastrofmkt eftersom Topshops kvalitet ligger någonstans i klädernas division 6. Jag går hem och in på datamaskinen---> ebay.co.uk (brittiska sidan) och söker upp samma tröja. Oftast finns den helt ny (eller lite beg) för mycket mindre pengar. Finns den ej kanske den gör det nästa vecka eller om ett halvår osv. Ibland skickar säljaren internationellt från början - och då är det bara att buda - men oftast från ebay UK har säljaren bara fyllt i "ships to UK". Då brukar jag "ask a question" och fråga om det går bra att skicka till Sverige också - vilket folk oftast går med på. Hurra! Ebay består inte bara av privata säljare utan också företag som kan vara minibutiker till giganter, men proceduren är alltid densamma.
Ebay UK är svinbra om man vill ha grejer från europeiska märken. Så har du tänkt köpa ett par Dr Martens behöver du inte lägga 1399:- på Stadium om du nu nödvändigtvis inte vill ha en snygg plastkasse därifrån....jag har själv typ 6 par martens och köpt alla för 200-600 kr nya som beg, frakten varierar oftast bara från 10 pund till 15. Jag går nästan alltid in via den brittiska sidan (för att sen välja "hela världen" på vissa sökningar). Detta är för att frakten därifrån ofta kostar lika mycket som inom Sverige; samt att man får prylarna på bara några dagar. Köper man något från USA tar det längre tid, plus att folk där ofta tycker det är lite meckigt att skicka "overseas". Ibland kan man få betala tull (vilket iofs bara är en liten summa). Köper man något från typ Kina kan frakten ta 4-5 veckor. Det som dock är bra med asien är att ALLTING finns i svinbilliga kopior/varianter. Prada broguesen, alla jeffrey campbell om man nu är sån, converse-platå men också "större trender" typ neonfärgade skolväskor, maxikjol med chiffong etc. Allt från sämre importföretag som typ modekungen finns till en tredjedel av priset där. Hatar modekungen. Aja.


Tradera är också helt ok, främst om man vill ha saker från svenska märken såklart. Det händer också att jag köper saker på ebay som inte passar, som jag sedan säljer på tradera och där alltsomoftast får igen pengarna + mer. Men återigen; *sVeRiGe e DyRt*.


Här är lite saker som e bra från Ebay!!!!!
marc jacobs krams
roligt godis
tandblekarremsor (på Egen risk *vit smiley*)
seinfeld-tischor
strumpbyxor (gratis nästan)
roliga hattar i plysch
affischer (sök på ditt favoritband eller på circus poster, vintage travel poster etc)
kawaii-smycken
halsbandsberlocker i silver (finns ALLA motiv! har själv cola light-burk, kaka, pommes frites, sexpack öl)
halloweenkostymer
roberts revival-radio


med andra ord. ALLT!
lycka till i cyberbutiken!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar